
Abway Bunlar ultraviyole dezenfeksiyon, sürekli klorlama, şok klorlama ve damıtmadır. Ultraviyole (UV) dezenfeksiyon, mikroplardaki DNA'ya zarar vermek için doğal radyoaktif ışık kullanır ve üremelerini engeller. Sürekli klorlama, klor kullanarak dezenfekte eder, ancak suya bir tat ve koku katacaktır, klor suda bulunan organik madde ile etkileşime girdiğinde trihalometanlar (THM'ler) oluşabilir. Şok klorlama da klor kullanır, ancak bu geçici bir çözümdür. Damıtma, suyun buhara dönüşene kadar kaynatılması, ardından buharı tekrar suya yoğunlaştırarak işlemdeki herhangi bir organizmayı öldürme yöntemidir. Ancak damıtma, diğer saflaştırma yöntemlerine kıyasla çok fazla enerji ve zaman gerektirir.
Bakteriler, koliform, siyanbakteriler (algler), stafilokok, legionella pneumophila (Lejyoner hastalığı), shigella dysenteriae (Dizanteri) ve escherichia coli (E. coli) gibi çok çeşitli mikroorganizmaları ifade eder. Bakteriler, ilk gelişen yaşam biçimlerinden bazılarıdır ve gezegendeki hemen hemen her yerleşim biriminde bulunabilir.
Belirli bakteri türlerinin test edilmesi zaman alıcı ve maliyetlidir. Bunun yerine, EPA ve yerel su sağlayıcıları gibi kuruluşlar, bir su kaynağının kirlenmiş olabileceğinin bir göstergesi olduğu için Koliform bakterileri için test yapacaklar.