Kum Filtrasyon Sistemleri
Kum filtrasyon sistemleri, suda bulanıklığa neden olabilecek ve görünümünü etkileyebilecek askıda katı maddeler, kalıntılar ve kir gibi istenmeyen parametreleri ortadan kaldırarak temiz bir su görünümü elde etmek için kullanılır. Tam otomatik çalışma prensibi ve kompakt tasarımı sayesinde bu sistemler operatör gerektirmedikleri ve depolanabilir bir yapıya sahip oldukları için tercih edilmektedir. Başlangıç yatırım maliyeti düşük kum filtreleme sistemlerinde kuvars ve dereceli çakıl mineralleri ile filtrasyon elde edilir. Doğru kum filtrasyon sistemi tasarımına ve yüksek verimli çalışmaya sahip bir sistemde, diğer filtrasyon sistemlerine gönderilen yük en aza indirilir. Kum filtrasyon sistemleri, çözülmemiş askıda katı maddenin giderilmesini sağlayarak makine / tesislerdeki tıkanmaları ve enerji tüketimini arttırır. 3-8 bar basınç aralığında çalışan kum filtreleme sistemlerinin filtrasyon hassasiyeti 20 mikron kadar düşük olabilir. Kum filtreleme sistemlerinin ana bileşeni olarak otomasyon vanaları, önceden belirlenmiş programa göre otomatik olarak geri yıkama gerçekleştirir.
Bir kum filtrasyon sistemi seçerken dikkat edilmesi gerekenler;
- Sistemin ön işleme ihtiyacı olup olmadığı
- Su iletim hızı ve mineral yatak yüksekliği
- Kum filtrasyon sistemlerinin bir avantajı olarak düşünülebilecek bir diğer nokta da, geri yıkama prosedüründe sudan başka bir şeye ihtiyaç duymamasıdır, bu da otomasyon valfi aracılığıyla otomatik olarak gerçekleştirilir. Bununla birlikte, geri yıkama için su için uygun bir basınç ve debi oranı doğru seçilmelidir.
KUM FİLTRASYON SİSTEMLERİ KULLANIM ALANLARI
- Gıda endüstrisi
- Ters ozmoz ön arıtma sistemi
- Kimyasal endüstri
- İlaç endüstrisi
- Yüzey suyu arıtımı
- Yeraltı Suyu Arıtımı
- Temiz su temini
- Kazan besleme suyu ön arıtma sistemi
Aktif Karbon Filtrasyon Sistemleri ;
Aktif karbon filtre ile istenmeyen kokular, klor ve bileşikleri, deterjan ve sanayi atıkları, hoş olmayan bir lezzet oluşturan organik maddeler ve petrol ve asbest gibi maddeler elimine edilebilir. Filtrasyon sisteminde kullanılan aktif karbon minerali, hindistancevizi yüksek sıcaklıkta yakılarak elde edilir. Ek olarak aktif karbon, kömür benzeri ancak muazzam (1.200m2 / gr) yüzeye sahip bir malzemedir. Aktif karbon sistemleri fizikokimyasal tedavi uygular. Aktif karbon minerali geri yıkama ile klor gibi emilen kimyasalları atamadığından, bir süre sonra doymuş hale gelir. Bu prosedür, fiziksel filtreleme ile birlikte emilimi içerdiğinden, aktif karbon, uzman mühendislerimiz tarafından belirtildiğinde, ekonomik ömrünün sonunda tamamen değiştirilmelidir. Aktif karbon, vücudundaki organik maddeleri biriktirir ve suda herhangi bir bakteri varsa, bu organik maddeyi besin olarak kullanarak üreyebilirler. Aktif Karbon Filtrelerde su, kuvars ve polietilen veya çelik tanklarda aktif karbon yapıları içeren yüzey borulu ve tam otomatik, zaman ayarlı valflere sahip kontroller sayesinde geri yıkanır.
Aktif Karbon Filtrasyon Sistemleri Kullanım Alanları
- Ters osmoz ön işleminin performansı
- Gıda endüstrisi
- İlaç ve kimya endüstrisi
- Mikroorganizmalardan arıtılmış su üretimi
- Gri su işleminden sonra bahçe sulama hatalarında
- Yeraltı suyu arıtımında
- Yüzey suyu arıtımında
- Temiz su temini